Sultantepe İHO Huzurevi Ziyaretinde

Sultantepe İHO Huzurevi Ziyaretinde

Sultantepe İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret

05.05.2023 182

SULTANTEPE KIZ HAFIZLIK PROJE İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN ANLAMLI ZİYARET

Okulumuz Sultantepe Kız Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Yücel Huzurevi’nde bulunan yaşlıları ziyaret ederek, hediyeler sundular ve hoş sohbet etkinliği düzenlediler.
          Sultantepe Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile okul idaresi ve öğretmenleri Yücel Huzurevi’ne toplum hizmeti kapsamında ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri hediyeleri yaşlılara takdim etti.
          Kulüp öğretmeni Elvan Ayhan, genç nesilleri yaşlılarla bir araya getirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.Bu tarz etkinliklerin öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini kazanmaları için önemli olduğunu belirten Elvan Ayhan, “Huzurevi ziyareti, öğrencilerin sosyal sorumluluklarının farkına varmaları açısından çok önemli. Bu ziyaretle öğrencilerimiz yaşlılarla sohbet ederek, hayat tecrübelerinden kesitler dinlediler. Yaşlıların nasıl bir süreçten geçtiklerine şahit oldular. Bu tür faaliyetler, toplumsal dayanışma ve iletişim, öğrencilerin kültürel ve sosyal gelişiminin sağlanması açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Okul Müdürü Osman Söylemez ise konuşmasında İsra Suresi 23 ve 24. Ayetlerin mealini hatırlatarak “ Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle. Onlara merhametle ve alçak gönüllülükle kol kanat ger. Rabbim! Onlar nasıl küçüklükte beni şefkatle eğitip yetiştirdilerse şimdi sen de onlara merhamet göster diyerek dua et.” Emrine binaen bizleri büyüten ve yetiştiren tüm anne ve babalarımıza karşı sorumluluğumuzun hem inancımız gereği hem de ahlakımız gereği olarak boynumuzun bir borcu olduğunu ve yaşlılara karşı olan bu sorumluluğumuzun öğrencilerimiz tarafından unutulmaması ve içselleşmesi için bu ziyaretin gerçekleştiğini belirtti
         Okulumuz öğrencileri, huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet ederken, öğrenci ve yaşlılar arasında duygulu anlar yaşandı. Huzurevi sakinleri ise ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, öğrencileri yeniden görmek istediklerini söyledi.